Animatie
FILMPREMIÈRE: ‘IK BUN GEWOON TANTE RIKIE’

Het bijzondere levensverhaal van de Zwarte Cross-festivaldirectriceZojuist is tijdens een groots belegde persconferentie een film over het leven van Tante Rikie in première gegaan. Het was een onwerkelijke en onmundig vrolijke bijeenkomst waarbij onze geliefde festivaldirectrice haar leven tot nu toe voorbij zag komen op groot scherm.“Ik was ook totaal niet op de hoogte van het feit dat er maandenlang is gewerkt aan een ‘biopic’ over mijn bescheiden persoontje. Ongelooflijk! Wat een enorme verrassing!”, aldus een ontroerde Tante Rikie. “Al die mooie herinnering deden mij opnieuw beseffen wat ik al lang wist: het leven heeft zo veel moois te bieden. Ik ben inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd, maar nog meer dan ooit gemotiveerd om er nog honderd jaar op te knappen. Leven vóór de dood!”De film ‘Ik bun gewoon Tante Rikie – Het bijzondere levensverhaal van de Zwarte Cross-festivaldirectrice’ is hier te bekijken:

Gepostet von Zwarte Cross am Dienstag, 10. Juli 2018

OVER DE OPDRACHT

De Zwarte Cross heeft al jaren een pagina op de website met de autobiografie van Tante Rikie. Deze tekst is creatief en zeer humoristisch geschreven. Echter, de Zwarte Cross heeft gemerkt dat er weinig mensen zijn die deze tekst in zijn geheel doorlezen. Aangezien dit een beste lap tekst was.

Aan mij hiervoor de opdracht gegeven om de tekst om te zetten naar een grappige, aantrekkelijke animatie waarin uitgelegd wordt wie Tante Rikie is en wat zij voor de Zwarte Cross betekend.

De opdrachtgever was zo blij met het eindresultaat dat zij hebben besloten om de video in premiere te laten gaan. De animatie is 10 Juli 2018 tijdens de persdag van de Zwarte Cross in premiere gegaan.

Het filmpje is terug te vinden op onder andere de website van de Gelderlander.

Opdrachtgever

De Feestfabriek

Werkzaamheden

Animaties
Illustraties
Sounddesign
Artdirector